skip to Main Content

Worbla Finest Art

 6,99 47,99

Door Worbla te verwarmen (rond 60-90 °C) wordt het een zacht en boetseerbaar materiaal, dat zich uitstekend laat vervormen, uitrekken en verkleven met zichzelf en andere materialen.

Verkrijgbaar in:
Worbla Finest Art: 150 x 100 cm
Worbla Finest Art: 100 x 75 cm
Worbla Finest Art: 75 x 50 cm
Worbla Finest Art: 50 x 37,50 cm

Wissen
SKU: 25101 Categorie:

Beschrijving

Worbla Instructions

Worbla is een hoogwaardig thermoplastisch plaatmateriaal voor het vervaardigen van kostuums en andere creaties toepasbaar in Cosplay, theater industrie en andere creatieve doeleinden.

Door het materiaal te verwarmen tot ca. 60-90 °C  is het eenvoudig te vormen en in iedere gewenst ontwerp te modelleren. Door de geringe temperatuur kun je het gewoon met de hand verwerken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een heatgun of een eenvoudige oven om het materiaal te activeren. Nadat het materiaal is geactiveerd kun je het ca. 2 minuten vormen alvorens je het opnieuw dient te verwarmen. Het is een thermoplast dus je kunt het blijven reactiveren. Druk het verwarmde materiaal op elkaar om verbindingen te maken zonder toevoeging van lijm.

Je kunt meerdere lagen verwarmen en samendrukken voor een extra harde basis. Creëer meer volume door een middenlaag van CraftFoam toe te voegen ( Sandwichen: zie onderstaande video) of maak een volledige basis van DuraFoam die je inpakt met Worbla.

Na een afkoelperiode van 1-2 minuten is het volledig uitgehard en blijft het vormvast. Je kunt nu nog zonder problemen kleine aanpassing maken door het plaatselijk opnieuw te verwarmen met je heatgun. Om je ontwerp glad te maken kun je het lichtjes opschuren en eventueel voorzien van een primer. Hiervoor is PVA primer of Gesso zéér geschikt. Vervolgens kun je het materiaal beschilderen, dit kan direct met een acrylverf zonder gebruik te maken van een primer.

Dit materiaal is een samenstelling van natuurlijke vezels en harsen en vrij van gezondheid schadende en allergenen stoffen.

Extra informatie

Afmeting

150 x 100 cm, 75 x 100 cm, 75 x 50 cm, 37.5 x 50 cm

Andere suggesties…

×Close search
Zoeken